lauantai 3. elokuuta 2013

Mustikka-vaniljajuustokakku

(Kuva: S.Kärki)
Piknikille on kiva tehdä sellainen kakku, joka kestää kuljetusta ja on koristelematta valmis. Tähän tarkoitukseen sopii oivasti juustokakku, jonka ideana on eriväriset kerrokset.

Mustikka-vaniljajuustokakku (riittää noin 10 hengelle) 

Pohja
1 pkt Domino-keksejä
50 g voita
- Murskaa keksit esimerkiksi sauvasekoittimella.
- Sulata voi ja kaada keksimurskan päälle. Sekoita tasaiseksi ja painele leivinpaperilla päällystetyn irtopohjavuoan (noin 26 cm halkaisijaltaan) pohjalle. Nosta jääkaappiin jähmettymään täytteiden teon ajaksi.

Mustikkatäyte
500g mustikoita
200g maustamatonta tuorejuustoa
2 dl kermaa
n. 3 rkl sokeria
3 liivatelehteä
- Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen.
- Vatkaa kerma vaahdoksi ja sekoita siihen tuorejuusto. Lisää mustikat ja makeuta sokerilla maun mukaan.
- Purista liivatteista ylimääräinen vesi ja liota ne pieneen tilkkaan kiehuvaa vettä. Kaada sulaneet liivatelehdet ohuena nauhana täytteeseen. Sekoita koko ajan. Kaada täyte keksipohjan päälle, tasoita pinta ja nosta jääkaappiin hyytymään.

Vaniljatäyte
Mustikkajuustokakku

200g tuorejuustoa
2 dl kermaa
n. 3 rkl sokeria
1 tl vaniljajauhetta
3 liivatelehteä
- Tee kuten mustikkatäyte, eli laita liivatteet likoamaan kylmään veteen.
- Vatkaa kerma vaahdoksi ja sekoita siinen tuorejuusto ja vanilja ja makeuta sokerilla maun mukaan.
- Purista liivatteista ylimääräinen vesi ja liota ne pieneen tilkkaan kiehuvaa vettä. Kaada sulaneet liivatelehdet ohuena nauhana täytteeseen. Sekoita koko ajan. Kaada täyte hyytyneen mustikkatäytteen päälle, tasoita pinta ja nosta jääkaappiin. 

Mustikkahillokiille
1-2 purkillista mustikka-mansikkahilloa
- Lämmitä hilloa mikrossa niin, että se muuttuu juoksevaksi. Hillossa on "sattumia", joten se kannattaa surauttaa tasaiseksi sauvasekoittimella.
- Kaada lämmin hillo varovasti vaniljatäytteen päälle tasaiseksi kerrokseksi. Anna jäähtyä ja jähmettyä jääkaapissa.

1 kommentti: