lauantai 20. heinäkuuta 2013

Hilloa ja marmeladia mustikoista

Kävin salaisessa marjametsässä (eli torilla) hankkimassa 5kg mustikoita. Ison osan mustikoista laitoin pakastimeen talven aamiaisherkkuja ajatellen, mutta osasta päädyin tekemään hilloa. Tein hilloa/marmeladia kaksi erää, toisen maustoin kanelilla ja tähtianiksella ja toiseen laitoin vanhoja pakastemansikoita ja vaniljaa. Molemmat ohjeet alla, kuvia ei tullut otettua ennen kuin vein purkit kellariin.

Mausteinen Mustikka Marmeladi
500g mustikoita
1/2 pakettia Hillo- marmeladisokeria 
Tilkka vettä
2 kanelitankoa
3 kokonaista tähtianista

- Laita kaikki ainekset kattilaan ja kiehauta.
- Anna kiehua muutama minuutti ja kuori mahdollinen vaahto pois.
- Kaada kuumennettuihin purkkeihin ja säilytä viileässä. Voit joko ottaa mausteet pois tai laittaa jokaiseen purkkiin tähtianiksen ja/tai kanelitangon
- Tein hillon sokeripaketin ohjeen mukaan, eli siitä voi lukea lisää.

Mustikka-mansikkahillo
n. 0,5 l pakastemansikoita
800g mustikoita (tai sen verran, että marjat yhteensä painavat 1 kg)
1 paketti Hillo- marmeladisokeria
1 vaniljatanko

- Anna mansikoiden sulaa vähän aikaa ja laita sitten kaikki ainekset kattilaan ja kiehauta.
- Anna kiehua muutama minuutti ja kuori mahdollinen vaahto pois. Poista vaniljatanko.
- Kaada kuumennettuihin purkkeihin ja säilytä viileässä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti