maanantai 25. kesäkuuta 2012

BBQ possunkylki

Herkullista sikaa (Kuva: S.Kärki)
Juhannuksena kokeilimme millaista grillikylkeä saisimme aikaiseksi. Lihakaupassa kun ei ollut ribsejä ja myyjä suositteli lihaisia grillikylkipaloja. Monissa ohjeissa kylkipalat neuvotaan keittämään ensin ja sen jälkeen paistamaan, mutta toisissa taas "vannotaan" uunikäsittelyn nimeen. Me päädyimme paistamaan kylkipalat paistopusseissa uunissa. Lopputuloksena grillikäsittelyn ja BBQ kastikesivelyn jälkeen oli ylikypsää, rasvaista ja äärimmäisen herkullista lihaa joka nautittiin coleslawn kera.


Grillikylki (neljälle-viidelle)
Kyljet uunikäsittelyn jälkeen.
(Kuva: S.Kärki)
Noin 2kg grillikylkeä (maustamatonta)
Soijaa, yrttejä, pippuria, suolaa, limemehua jne.

- Hiero kylkipaloihin suolaa ja anna maustua hetken.
- Laita kylkipalat maustumaan marinadiin noin vuorokautta ennen paistamista. Marinadiin voit käyttää sellaisia mausteita mistä pidät ja mitä kaapista löytyy.
- Lämmitä uuni noin 110 asteeseen.
- Laita kylkipalat paistopussiin (käytin kaksi isoa pussia, kylkipaloja oli yhteensä 4), sulje pussit ja nosta pellille ja uuniin. Anna kypsyä noin 3 tuntia.
- Kypsentämisen voi tehdä hyvissä ajoin, mutta toki voit nostaa kuumat palat suoraan uunista grilliinkin.
- Tee palojen uunikypsentämisen aikana BBQ -kastike. Kastikkeen ohjeen löysin Pastanjauhantaa -blogista eli täältä.

Coleslaw (Kuva: S.Kärki)
BBQ kastike
2-3 kynttä valkosipulia hienonnettuna
1/2 tl chili-jauhetta
1/2 tl juustokuminaa eli jeeraa
1,6 dl (2/3 cups) ketsuppia
0,8 dl (1/3 cups) kolajuomaa
2 rkl soijakastiketta
2 rkl siideriviinietikkaa
1/4 tl mustapippuria myllystä
oliiviöljyä

- Sekoita ainekset ja anna maustua. Meillä ei ollut valkosipulia, mutta se tuo varmasti hyvää makua kastikkeeseen.
- Tein samantien tupla-annoksen ja kaikki kastike meni. Suurin osa grillausvaiheessa, mutta vähän jäi vielä valmiiden kylkienkin kera syötäväksi.

Kylkien grillaus
- Grillaa miedolla lämmöllä ja sivele pintaan reilusti BBQ kastiketta. Kääntele usein ja lisää aina kastiketta kääntöjen jälkeen.
- Grillaa kunnes liha näyttää ja maistuu herkulliselta. Paistoaika riippuu grillistä ja nälän asteesta...
- Lopun kastikkeen voit tarjoilla lisäkkeenä.
- Tarjoile coleslawn tai raikkaan vihersalaatin kera. Tämä annos riitti sopivasti viidelle niin, että muruakaan ei jäänyt yli.

Grillikyljet ennen grillausta (sitruunat kuvausrekvisiittaa).
(Kuva: S.Kärki)

3 kommenttia:

  1. Kylläpä näyttää todella herkulliselta. Tässä lounaan alla varsinkin vesi herahtaa kielelle.

    VastaaPoista
  2. Kärsivällisyyttä (tai ainakin aikaa) tässä ruokalajissa kaivataan, mutta lopputulos on niin herkullinen että ajan käyttö kannattaa :)

    VastaaPoista