tiistai 5. toukokuuta 2015

Olutleipä

Etsin vappupiknikkiä varten jotain nopeaa ja herkullista leipää. Löysin Pastanjauhantaa -blogista tämän olutleivän ohjeen ja täytyy sanoa, että se on kyllä juurikin niin hyvää kuin miltä kuulostaa. Rapea kuori, pehmeä sisus ja makea, maltainen maku.

Rapeakuorinen ja ripeä olutleipä

7,2 dl (3 cups) vehnäjauhoa
1-1,5 rkl leivinjauhetta
hieman vajaa tl ruokasoodaa/leivinsoodaa
hieman vajaa tl suolaa
0,6 dl (1/4 cups) sokeria
3,6 dl (12 oz) vaaleaa tai tummaa olutta

- Sekoita ensin kuivat aineet keskenään.
- Kaada olut joukkoon ja sekoita sen verran, että ainekset tasoittuvat. Älä vatkaa tai sekoita liian pitkään.
- Kaada taikina vuokaan.
- Paista 190 C:ssä 55-60 minuuttia, kunnes pinta on kullanruskea. Anna jäähtyä ensin muutama minuutti vuoassaan ja kopauta leipä sitten ulos.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti