tiistai 19. kesäkuuta 2012

Appelsiini "cake pops"

Appelsiini cake pop vasemmalla,
 oikealla laktoositon Marie cookie pop
Säästin muutamasta edellisestä leivontaprojektista yli jääneet sokerikakkupohjien palat ajatuksena tehdä niistä cake popseja. Nyt kun sain tilauksen laktoosittomista cake popseista niin päädyin kokeilemaan ajatusta sokerikakkupohjasta, appelsiinimarmeladista ja tuorejuustosta... ja tietysti kuorutettuna tummalla suklaalla. Näistä tuli ihan hyviä, joskin makeampi marmeladi olisi varmaan tuottanut paremman lopputuloksen.


Cake pops
Sokerikakkupohja
Appelsiinimarmeladia
50-100g laktoositonta tuorejuustoa
n. 400 g tummaa suklaata
Strösseleitä

- Murenna kakku ja lisää siihen pari ruokalusikallista appelsiinimarmeladia. Itse käytin sellaista jossa makuna on mm. skottilaista viskiä. Lisää vielä tuorejuustoa, aloita maltillisesti ja sekoita tasaiseksi. Jos massasta ei tule muotoiltavaa lisää tuorejuustoa.
- Muotoile massa palleroiksi ja laita jääkaappiin jähmettymään.
- Sulata suklaa. Kasta pallerot yksitellen suklaaseen ja nosta jähmettymään leivinpaperin päälle. Koristele strösseleillä.

Huomioita
- Makuna voisi käyttää muitakin marmeladeja tai hilloja (tai vaikka lemon curdia). Laktoosittoman tuorejuuston sijaan voi tietysti käyttää maustettuja versioita.
- Päällystyksen voi tehdä myös valkosuklaalla tai maitosuklaalla, mutta silloin lopputulos ei tieteenkään enää ole laktioositon.

2 kommenttia:

  1. Sä oot nyt ihan hurahtanut popseihin tai siis yleisö vaatii?

    VastaaPoista
  2. Yleisö vaatii... Ja onhan näitä ihan hauska tehdä.

    VastaaPoista