lauantai 26. toukokuuta 2012

Vaniljaviinamuffinssit

Lupasin työkavereilleni kokeilla mihin vaniljalla maustettua viinaa voisi käyttää. Siis muutenkin kuin juomana (johon se ei minun mielestäni makunsa takia sovellu...), joten kokeilen miten kyseinen tuote uppoaa leivonnaisiin. Ensimmäinen kokeilu: muffinssit. Pohjana perustaikina jota olen käyttänyt monenlaisten muffinssien tekoon, mausteena viinalla jatkettua vadelmahilloa ja päällä viina-tomusokerikuorrutus. Näistä tuli hyviä vaikka viinaa ei kunnolla tunnistanut (edes kuorrutteesta) jollei osannut sitä odottaa. Tosin ehkä se oli vaan hyvä asia...


Vaniljaviinamuffinssit (n. 12-15 kpl)

4,5 dl vehnäjauhoja
2,5 dl sokeria
0,5 tl vaniljajauhetta
2,5 tl leivinjauhetta
2 kananmunaa
2 dl maitoa
75g sulatettua voita/margariinia
n. 1dl vadelmahilloa
2-4 cl vaniljaviinaa

- Laita uuni lämpiämään 200 asteeseen.
- Sekoita kuivat aineet keskenään.
- Sulata voi. Vatkaa (kevyesti) munat, maito ja voi keskenään ja sekoita kuiviin aineisiin. Taikinaa ei tarvitse mitenkään erityisesti vatkata, mutta sekoita kunnes se on tasaista.
- Lusikoi taikina muffinssivuokiin.
- Sekoita hillo ja viina keskenään ja laita pieni lusikallinen jokaisen muffinssin päälle. Voit muotoilla hilloa varten kolon, jotta se ei paistuessa valu reunoille.
- Paista noin 20min.

Kuorrutus
Tomusokeria
Vaniljaviinaa
Strösseleitä

- Tähän en osaa antaa määriä, mutta tee kuorrutteesta suhteellisen paksua jotta se pysyy muffinssien päällä. Viinaa kului arviolta 8cl.
- Kuorruta muffinssit ja koristele strösseleillä.

2 kommenttia:

  1. Vaniljaviinaa... en taitaisi itsekään osata juoda, mutta nuo sinun muffinssit voisivat maistua. lähetätkö tänne päin, kiitos! :)

    VastaaPoista
  2. Virtuaalilähetys laitetaan menemään ;) Helppoja ovat ja takuulla hyviä ilman sitä viinaakin...

    VastaaPoista