torstai 5. huhtikuuta 2012

Hermanni

PikkuHermanni (joka murtui vuokaa kumottaessa...)

Törmäsin Hermanniin ensimmäisen kerran vuosia sitten. Nyt se, tai ehkä hän, kiersi meillä työpaikalla ja pitihän sitä sitten kotiinkin yksi Hermannin juuri ottaa. Hermannin voi vastaanottaa vain lahjana (tai voi sen kyllä itsekin aloittaa sen juuren, täältä löytyy siihen ohje). Se perustuu luonnonmukaiselle hiivaprosessille ja valmistuu 10 päivässä. Älä laita Hermannia jääkaappiin, vaan pidä hänet huoneen lämmössä. Älä myöskään laita päälle kantta vaan peitä hänen hellästi liinalla.

1. päivä
Tänään sait hermannin. Kaada hänet kulhoon. Kannattaa valita aika iso kulho, sillä Hermanni kasvaa.
2. päivä
Hämmennä Hermannia 2-3 kertaa päivässä ja mieluiten puulusikalla.
3. päivä
Hämmennä kuten eilen.
4. päivä
Hermannin on nälkä. Anna hänelle 2dl vehnäjauhoja, 2,5dl sokeria ja 2dl maitoa. Sekoita tasaiseksi.
5. päivä
PikkuHermannit
Taas hämmentämistä 2-3 kertaa päivässä.
6. päivä
Jatka hämmentämistä...
7. päivä
ja vielä...
8. päivä
vielä yksi päivä hämmennellään...
9. päivä
Hermannilla on nälkä. Anna hänelle sama satsi kuin neljäntenä päivänä. Jaa hänet sitten viiteen samankokoiseen osaan. Laita näistä neljä syrjään ja anna ystävillesi tämän reseptin kera. Hermanni nro 5 pidä itselläsi.
10. päivä
Hermannilla on nälkä. Nyt hän saa ruokansa viimeisen kerran. Anna hänelle tällä kertaa:
1,5 dl sulatettua margariinia
Isompi Hermanni
2,5 dl sokeria
3,5 dl vehnäjauhoja
1 tl suolaa
2 tl leivinjauhetta
2 tl kanelia
3 munaa
2 raastettua omenaa (ks. huomioita)
100g rouhittua pähkinää (ks. huomioita)
100g rouhittua suklaata (ks. huomioita)
Sekoita ja kaada korppujauhotettuun vuokaan. Paista 170 asteessa vähintään tunnin ajan. Kokeile kypsyyttä tikulla paiston loppuvaiheessa.
Huomioita
- Hermannille voi antaa viimeiseksi ateriaksi monenaista. Itse kuutioin omenat pieniksi kuutioiksi raastamisen sijaan, jätin pähkinät pois ja laitoin 50g tummaa ja 50g valkoista suklaata. Kakusta voisi myös jättää suklaan pois ja maustaa kanelin lisäksi vaikka kaardemummalla ja inkiväärillä.
- Tein yhden ison kakun sijaan kolme pienempää. Isoimman pikkukakun paistoaika oli 45 minuttia ja pienten noin 30min. Pääsin kokeilemaan uusinta silikonivuokaani joka toimi hyvin. Joskin toisenlainen leivonnainen sopisi vuoan muotoon ehkä paremmin... Hauska "hiekkakakku" siitä kuitenkin tuli.

2 kommenttia:

  1. Tuo Hermanni on kyllä hauska ja pitää virkeänä :D leivonnassa.
    Iloista Pääsiäistä !

    VastaaPoista
  2. Hermanni on hauska. Ja nyt jätin itselleni pari "juurta" pakasteeseen. Että pääsee herkkuttelemaan toistekin :)

    VastaaPoista