sunnuntai 10. heinäkuuta 2011

Porkkanamarmeladi

Tätä marmeladia siis kuuluu laittaa tämän porkkanakakun väliin. Marmeladin annos on sen verran suuri, että sitä jää pari purkkia muuhunkin käyttöön. Sopii erinomaisesti mm. paahtoleivän päälle, juustojen kanssa ja miksei pannukakun päällekin.

Applesiini-porkkanamarmeladi
600g porkkanoita
3 appelsiinia
2 sitruunaa
5dl hillosokeria

- Kuori ja lohko porkkanat ja keitä vähässä vedessä (niin että porkkanat juuri peittyvät) pehmeiksi, noin 15min.
- Kuori sitrukset veitsellä niin, että koko valkoinen kuorikerros lähtee pois. Paloittele hedelmäliha ja poista siemenet.
- Valuta porkkanat. Soseuta porkkanat ja sitrukset.
- Kaada sose kattilaan ja sekoita sokeri joukkoon. Keitä miedolla lämmöllä välillä sekoittaen noin 10 min. Kuori pinnalle nouseva vaahto pois.
- Anna marmeladin jäähtyä hieman ja kaada lämpimänä lasipurkkeihin. Säilytä jääkaapissa.

4 kommenttia:

  1. Haa! Mulla on neljä hienoa lasipurkkia,jotka ostin alesta ja mietin just, että pitäis saada niille käyttöä. Onhan sekin syy tehdä?!

    VastaaPoista
  2. No todellakin! Eihän niitä purkkejä tyhjäksi voi jättää :)

    VastaaPoista
  3. Kaunis kuva! Jos hillo on oikeastikin noin kauniin väristä, sen on pakko olla hyvää?

    VastaaPoista
  4. Kyllä tuo kuva väristä oikean käsityksen antaa. Ja hyvää marmeladi on. Niin porkkanakakun välissä kuin muutenkin.

    VastaaPoista