tiistai 12. heinäkuuta 2011

Ei-Strömsön Valkoinen karhu

Nallen takaraivo oli ainut osa jonka sain ehjänä ulos vuoasta.
Aina ei todellakaan mene niinkuin siellä kuuluisassa Strömsössä. Kokeilin ensimmäistä kertaa hienoa nallemuottiani jolla pitäisi saada tehtyä kolmiulotteinen nalle kerralla. Kyseinen vuoka löytyy mm. täältä. En ilmeisesti osannut käyttää vuokaa oikein ja toisaalta kakkutaikina ei myöskään tainnut olla vuokaan parhaiten sopivaa. Pitää siis jatkaa harjoituksia. Kakku itsessään oli kyllä ihan niin hyvää kuin Valkoinen karhu aina on.


Ongelmia
- Kakkuvuoka ei mennyt kiinni kunnolla ja taikinaa pääsi valumaan ulos sekä saumoihin. Vuoan puolikkaat jäivät siis kiinni toisiinsa tämän(kin) takia.
- Vuoka olisi pitänyt varmaankin voidella ja jauhottaa vieläkin tarkemmin. Seuraavalla kerralla kokeilen korppujauhoja.
- Tällainen maustekakkutaikina ei näköjään toimi. Pitää yrittää löytää joku paremmin sopiva. Ehkä sellainen "pound cake" toimisi.

Valkoinen karhu
2 kananmunaa
3dl sokeria
3dl vehnäjauhoja
1,5dl maitoa
2tl leivinjauhetta
1tl kaardemummaa
2tl kanelia
100g voita

- Vatkaa kananmunat ja sokeri vaahdoksi.
- Sekoita kuivat aineet keskenään.
- Sekoita jauhot munavaahtoon. Lisää maito vähitellen. Lisää lopuksi sulatettu voi.
- Kypsennä voidellussa ja jauhotetussa vuoassa 200 asteessa noin 45 minuuttia.

3 kommenttia:

  1. Kun haluan supervarmistaa, että kakku ei jää kiinni, niin ensin voitelen voilla, sitten hippasen öljyä vielä päälle ja sitten jauhoja. Ja toistaiseksi tuolla tavalla ei ole kertaakaan jäänyt kakku kiinni. Normaalirepertuaari sisältää pelkästään voitelun ja jauhoituksen.

    VastaaPoista
  2. Millä jauhotat? Minusta parhaiten toimii mannaryynit. Kati.

    VastaaPoista
  3. Pitää tosiaan jatkaa harjoituksia. Normaalisti voitelemalla ja jauhottamalla ei ole aiemmin kakut kiinni jääneet... kerta se on siis ensimmäinenkin. Tällä kertaa käytin ihan vain margariini+vehnäjauhot mallia. Seuraavalla kerralla kokeilen uusia niksejä :) Kiitos vinkeistä!

    VastaaPoista