torstai 23. kesäkuuta 2011

Kanelipiparit (cinnamon refrigerator cookies)

Yritin etsiä sellaisia pipariohjeita, joissa ei tarvitsisi kaulita tai muuten erityisen paljon rasittaa rannetta. Pursotettavat piparkakut eivät oikein toimineet taikinan jähmeydestä johtuen, mutta nämä "jääkaappipiparit" sen sijaan olivat aika toimivia. Taikina pyöritellään tangoiksi ja laitetaan jääkaappiin jähemttymään. Paistoa varten taikina leikellään viipaleiksi jotka sitten paistetaan. Hyvää ja helppoa. Ohje ameriikoista saadusta "Baking easy-to-make great home bakes" kirjasta. Mitat siis kuppeina...

Kanelipikkuleivät
Annoksesta tulee noin 50 piparia
2 ja 1/8 cup jauhoja
2 tl kanelia
2 sticks voita (1 stick on 113g)
1 cup sokeria
2 kananmunaa
Vaniljajauhetta

- Sekoita kuivat aineet keskenään.
- Vaahdota voi ja sokeri.
- Vatkaa kananmunien rakenne rikki ja lisää vähitellen voivaahtoon.
- Lisää kuivat aineet.
- Jaa taikina 4 osaan ja muotoile taikinasta noin 2 tuumaa halkaisijaltaan olevia tankoja (4kpl yhteensä siis).
- Kääri tangot folioon ja laita jääkaappiin kunnes taikina on jähmettynyt.
- Leikkaa tangot ohuiksi viipaleiksi, levitä leivinpaperilla vuoratulle pellille ja paista noin 225 asteisessa uunissa kauniin värisiksi.

Huomioita
- Taikinan voi myös pakastaa ja paistaa pikkuleipiä erissä aina sen verran kuin tarvitsee.
- Kannattaa odottaa, että uuni on todellakin kuuma. laitoin osan omistani puolivalmiiseen uuniin ja pikkuleivät levisivät todella paljon. Hyviä niistä levinneistäkin tuli, mjutta kauniimpia tuli niistä oikein tehdyistä.
- Taikinan voi maustaa myös pelkällä vaniljalla ja painella päälle vaikka suklaakaramelleja, pähkinöitä tai muita uunissa pikkuleivän "pintaan" tarttuvia asioita.
- Näistä pipareista voisi tehdä myös kerrospikkuleipiä täyttämällä vaikka lemon curdilla, hillolla tai suklaalla.

2 kommenttia:

  1. Mulla on vastaavalla idealla hyvä mantelipiparien resepti ja siitä saatu vinkki: pipareista saa neliöitä, kun vuoraa esim. leivinpaperilaatikon elmukelmulla ja laittaa taikinan siihen jähmettymään. Kannattaa laittaa kumilenkit rasian ympärille, jotta loora pysyy muodossaan taikinan jähmettymiseen asti. -marja-

    VastaaPoista
  2. Pitääkin kokeilla tuota vinkkiä jossain vaiheessa. Kiitos!

    VastaaPoista