sunnuntai 25. lokakuuta 2015

Kikhernemarengit

Pitihän tämä kokeilla itsekin - eli miten kikhernepurkin nesteestä ("aquafaba") saa tehtyä marenkeja. Ja hyvinhän se onnistui, joskin marenkimassa sulaa tavanomaista nopeammin ja marengeista ei tullut niin tarkkarajaisia kuin perinteisellä tavalla tehdyistä.

Kikhernemarengit
n. 1 dl kikhernepurkin nestettä
2 dl erikoishienoa sokeria

- Valuta neste yhdestä kikhernepurkista (käytin pahvitölkissä olevia kikherneitä). Käytä kikherneet vaikka salaattiin tai pakasta tulevaa käyttöä varten.
- Vatkaa nestettä kunnes se alkaa vaahtoutua kunnolla. Lisää sokeria vähitellen samoin kuin tehdessäsi tavanomaisia marenkeja.
- Sokerin määrä riippuu tietysti nesteen määrästä, joten kannattaa seurata tilannetta ja lopettaa sokerin lisääminen kun marenkimassan koostumus on mielestäsi sopiva.
- Pursota tai lusikoi massasta marenkeja. Voit maustaa massaa haluamallasi tavalla. Itse maustoin puolikkaan marenkimassan lakritsijauheella (noin 2 tl).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti