sunnuntai 4. elokuuta 2013

Kuningatarhillo

Havaitsin menneellä viikolla, että nyt on erinomainen vadelmavuosi: metsät ovat täynnä isoja, herkullisia ja puhtaita villivadelmia. Poimin useamman litran villivattuja ollessani mökillä ja reilun litran käytin kuningatarhillon tekemiseen. Tässä ohje yhdelle kilolle marjoja, itse tein 1,5 kertaisen annoksen.

Kuningatarhillo
n. 500 g vadelmia
n. 500g mustikoita
1 pkt Hillo- marmeladisokeria

- Hilloon tarvitaan 1kg marjoja joista noin puolet ovat vadelmia ja puolet mustikoita. Laita marjat ja sokeri sekä tilkka vettä kattilaan.
- Keitä alhaisella lämmöllä n. 10-15 minuuttia kunnes marjat ovat mehustuneet ja hillon koostumus (kokonaisia/muussaantuneita marjoja) on mielestäsi sopiva. Kuori mahdollinen vaahto pois.
- Purkita kuumennettuihin purkkeihin. Säilytä viileässä, avattu purkki jääkaapissa. Tarkempi keittoohje Dansukkerin Hillo-marmeladisokeripurkin kyljessä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti