torstai 4. huhtikuuta 2013

Red Velvet Cake

Red Velvet Cake (Kuva: S.Kärki)
Tätä amerikkalaista klassikkoa en ollut koskaan aiemmin maistanut. Eli en tiedä oliko makuelämys autenttinen. Makea, täyteläinen, herkullinen ja todella täyttävä kakku kuitenkin oli. Ehkä siis sellainen kuin pitäisikin? Ohje jälleen kerran Glorian Ruoka ja Viini -lehdestä.

Red Velvet Cake
4 dl vehnäjauhoja
2 tl kaakaojauhetta
1/2 tl suolaa
2–3 tl punaista elintarvikeväriä
2 dl maitoa
125 g huoneenlämpöistä voita
3 1/4 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
2 kananmunaa
1 tl ruokasoodaa
1 tl valkoviinietikkaa

Tuorejuustokuorrutus
200 g tuorejuustoa
200 g mascarponejuustoa
2 dl tomusokeria
2 tl vaniljasokeria
2 dl kuohukermaa

- Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen. Voitele irtopohjavuoan (Ø 20 cm) reunat voilla ja pingota pohjalle leivinpaperi.
- Siivilöi jauhot kulhoon. Siivilöi kaakao joukkoon ja lisää suola.
- Sekoita väriaine maitoon.
- Vatkaa voi ja sokerit hyvin yhteen. Vaahtoa ei näillä suhteilla tule, mutta kunhan ovat tehokkaasti yhteen vatkatut. Lisää munat yksitellen koko ajan vatkaten.
- Lisää puolet jauhoseoksesta ja puolet nesteestä taikinaan. Sekoita huolellisesti. Lisää loput jauhot ja neste. Sekoita, kunnes taikina on tasaista.
- Sekoita sooda valkoviinietikkaan ja kaada kuohuva seos taikinaan. Sekoita nopeasti. Kaada taikina vuokaan ja paista uunin keskitasossa 40-50 min. Tarkista kypsyys tikulla. Ohjeessa oli 30-40 min. ja siinä vaiheessa kakun keskiosa oli aivan raaka. Eli ainakin minun uunissani kypsennysaika on lähempänä tuntia.
-Nosta kakku uunista ritilälle ja anna jäähtyä noin 10 min. Kumoa kakku ja anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi. Nosta jäähtynyt kakku peitettynä jääkaappiin ja anna levätä seuraavaan päivään. Näin kakun leikkaantuu paremmin, täyttäminen on helpompaa ja lopputulos on siistimpi.
Tuorejuustokuorrutettu kakku
- Leikkaa kakku 3 levyksi.
- Valmista kuorrutus. Sekoita tuorejuusto ja mascarpone sähkövatkaimella. Siivilöi tomusokeri joukkoon ja sekoita. Lisää vaniljasokeri ja kerma ja vatkaa sähkövatkaimella, kunnes kuorrutus on sileää ja kuohkeaa.
- Kokoa kakku. Nosta kakkulevy tarjoiluvadille ja levitä noin 1 dl kuorrutusta päälle. Täytä seuraava kerros samalla lailla. Nosta kolmas kakkulevy kanneksi. Jos tarjoat kakun samana päivänä, levitä kaikki loppu kuorrutus kakun päälle ja reunoille. Jos voit antaa kakun vetäytyä vielä seuraavaan päivään, kuorruta kakku vain ohuelti. Nosta kakku kuvulla peitettynä jääkaappiin ja säilytä loppu kuorrute tiiviissä rasiassa jääkaapissa. Levitä loppu kuorrute kakun päälle ja reunoille vasta juuri ennen tarjoamista.

2 kommenttia:

  1. Itsekin vähän aikaa sitten kokeilin ekaa kertaa tehdä tätä, mascarpone varmasti antaa ihanaa makua kuorrutteeseen!
    Hyvää tuo kyllä oli muutenkin, makeaa kyllä mutta eipä tuo meillä haitannut ;)

    VastaaPoista
  2. Oli kyllä tosi hyvää, mutta sellaista ettei sitä kovin iso palaa pysty kerralla syömään ;) Toimisi varmaan myös tosi hyvin muffinsseina...

    VastaaPoista