lauantai 16. helmikuuta 2013

Nyplätty pitsiliina

Pitsiliina
Tässä nyt sitten esittelyssä nypläysharrastukseni ensimmäinen "oikea" tulos. Menin siis viime syksynä paikallisen työväenopiston nypläyskurssille ja olen siitä lähtien enemmän tai vähemmän harjoitellut. Aikaiseksi olen saanut erinäisiä harjoituspitsejä ja nyt sitten ensimmäisen ihan oikean työn eli pitsiliinan. Liina on niinkin suuri kuin 13cm x 13cm. Materiaalina perityissä nypylöissä valmiina ollut ohut pellavalanka. Keskellä neljä spindeliä ja niiden 12 konttia sekä niiden ympärillä 8 plättiä :)

Nypläys on itse asiassa aika mukavaa ja sitä tehdessä ei voi turhaan miettiä ja murehtia muita juttuja. Keskittyä kun pitää siihen mitä on tekmässä. Sitä en tiedä kuinka isoja projekteja alan tällä tekniikalla tekemään, mutta ainakin siis tällaisia harjoituksia on luvassa tulevaisuudessakin. Tällä hetkellä valmistumassa on samanmoinen liina paksummasta langasta.

3 kommenttia:

  1. Minä aina kuvittelin, että nypläys on kamalan hankalaa salatiedettä. Mutta perusjutut on oikeastaan aika yksinkertaisia ja loogisia. Tosin aloittamiset ja järjestykset on välillä aika hankalia kun ei tiedä mitä tekee... Mutta siis siitä vaan kokeilemaan!

    VastaaPoista
  2. Vautsi, varmaan koukuttavaa! Tuostahan tuli upea! Mä jäin itse koukkuun tänään sormivirkkaamiseen :)

    VastaaPoista