tiistai 15. tammikuuta 2013

Hasselpähkinäpikkuleivät

Hasselpähkinäpikkuleivät
Nämä piparit tein muokkaamalla tätä aiempaa ohjetta. Eli jätin kanelin pois ja ripottelin pipareiden päälle ennen paistoa suklaata ja hasselpähkinärouhetta. Mitat amerikkalaisina "cup" mittoina...

Hasselpähkinäpikkuleivät
Annoksesta tulee noin 50 kpl
2 ja 1/8 cup jauhoja
220g voita tai margariinia
1 cup sokeria
2 kananmunaa
Vaniljajauhetta (noin 0,5tl)
n. 50 g tummaa suklaata
hasselpähkinärouhetta

- Sekoita kuivat aineet keskenään.
- Vaahdota voi ja sokeri.
- Vatkaa kananmunien rakenne rikki ja lisää vähitellen voivaahtoon.
- Lisää kuivat aineet.
- Jaa taikina 3-4 osaan ja muotoile taikinasta noin 2 tuumaa halkaisijaltaan olevia tankoja.
- Kääri tangot folioon ja laita jääkaappiin kunnes taikina on jähmettynyt.
- Leikkaa tangot noin 0,5cm viipaleiksi, levitä leivinpaperilla vuoratulle pellille ja ripottele päälle suklaata ja hasselpähkinärouhetta. Kannattaa jättää reilusti leviämisvaraa. Paista noin 225 asteisessa uunissa kauniin värisiksi.

Huomioita
- Tällä kertaa tein kolme taikinatankoa ja laitoin kaksi tankoa pakastimeen odottamaan tulevia leivontatarpeita.Tangot voinee viipaloida suoraan pakastimestakin ja leipoa tuoreita pipareita silloin kun niille on tarvetta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti