lauantai 15. syyskuuta 2012

Parmesaanilla kuorrutetut pavut

Parmesaanilla kuorutetut pavut.
Uusimmassa Glorian Ruoka ja Viini -lehdessä oli useampia papuohjeita ja päädyin tekemään parmesaanilla kuorrutettuja papuja voissa paistettujen ahvenfileiden lisäkkeeksi. Ahvenet hain aamulla kauppahallista ja pavut torilta, eli tuoretta lähiruokaa (toivottavasti, en kysynyt mistä ahvenet oli pyydetty) oli tarjolla lounaaksi.

Parmesaanilla kuorrutetut vihreät pavut (neljälle)
200g vihreitä papuja
80g ilmakuivattua kinkkua
2 dl kuivahtaneita leivänmuruja
2,5 dl raastettua parmesaanijuustoa
2 rkl hienonnettua timjamia
2 rkl hienonnettua persiljaa

- Laita uuni lämpenemään 250 asteeseen. Levitä kinkut uunipellille leivinpaperin päälle ja paahda uunissa noin 6 min, kunnes viipaleet ovat rapeita. Ota kinkut uunista ja alenna lämpö 225 asteeseen.
- Huuhtele pavut, katkaise papujen päät. Ryöppää pavut suolalla maustetussa kiehuvassa vedessä noin 5min ajan. Valuta pavut ja levitä vieri viereen uunivuokaan.
- Murustele kinkunviipaleet. Sekoita leivänmurut, parmesaani, kinkku ja hienonnetut yrtit keskenään ja levitä papujen päälle.
- Paista 225 asteisessa uunissa 8-10 min.

Huomioita
- Annoksesta voi tehdä kasvisversion käyttämällä aurinkokuivattuja tomaatteja kinkun sijaan.
- Pavut sopivat lisäkkeeksi tai sellaisenaan alkuruuaksi.

1 kommentti: