torstai 23. elokuuta 2012

Uunijuusto


Uunijuusto ja tuoreet vadelmat (Kuva: S.Kärki)
Uunijuusto on perinteinen pitopöydän jälkiruoka. Samankaltainen ruoka on ternimaitojuusto, mutta eihän tätä voi sellaiseksi kutsua kun ei kerran ole ternimaidosta tehty. Uunijuusto on helppo, edullinen, terveellinen (lisukkeista riippuen) ja herkullinen jälkiruoka. Kannattaa siis kokeilla jos ei ole koskaan tehnyt. Tämä ohje on napattu Valion maitojauhepurkin kyljestä. Sellaisia "oikeita" ohjeita on varmasti niin monta kuin tekijääkin, joten tämä siis minun versioni tästä perinneherkusta.

Uunijuusto
4 dl maitojauhetta
7 dl vettä
Uunijuusto juuri uunista otettuna.
2 kananmunaa
0,5 tl suolaa

- Sekoita maitojauhe ja vesi. Lisää kananmunat ja suola ja sekoita tasaiseksi.
- Kaada seos voidellun uunivuoan pohjalle (n. 1,5l tai isompi). Paista 175 asteessa noin 40 minuuttia tai kunnes seos on hyytynyt.
- Tarjoile haaleana tuoreiden marjojen, sokerin, kanelin, hillojen tms. kanssa.

4 kommenttia:

  1. Tätä on pitänyt kokeilla jo ties kuinka monta vuotta!

    VastaaPoista
  2. Kannattaa kokeilla. Juuri tämän helpommaksi ei jälkiruoka voi mennä :) Kaapistaa vaan hillopurkki pöytään ja herkuttelemaan.

    VastaaPoista
  3. Suosittelen laittamaan liemen joukkoon hömpsäyksen kanelia ja ripauksen sokeria ja sitten uuniin.

    Jos tekee ternistä, onkin vaikeampaa antaa ohjetta. Jos terni on tosi vahvaa, sitä joutuu jopa tavallisella maidolla ohentamaan, muuten tulee piukkaa juustoa. Ja itse en ainakaan ternin joukkoon munaa laita lainkaan, on ilmankin kiinteää juustoa.

    ps. Useille laktoosi-intolerantikoille käy ternistä tehty uunijuusto, se kun on käsittelemätöntä maitoa...

    VastaaPoista
  4. Kaneli ja sokeri tuovat varmasti juustoon herkullisen maun. Ja kiitos Kati vinkeistä ternimaidon suhteen!

    VastaaPoista