lauantai 5. toukokuuta 2012

Cookie Pops

Tein vuoden vaihteen aikaan Cake Popseja ja nyt sitten kokeilulistalle osuivat Cookie Popsit. Ero näissä kahdessa siis on se, että toiseen käytetään valmiita keksejä ja toiseen kakkua. Muuten tekeminen ja ulkonäkö on hyvinkin samanlainen. Kyseessä siis pienet keksi-tuorejuustopallerot, jotka dipataan suklaaseen ja koristellaan värisokerilla, nonpareilleilla tai vaikka suklaapursotuksilla. Varsinainen "pop" näistä tulisi tietysti silloin, jos näihin oikeaoppisesti laittaisi myös tikkaritikun. Itse en tikkuja viitsi käyttää ellei siihen ole erityistä syytä... Ehkä joskus johonkin lastenjuhliin tai tilaustyönä voisin tikun nokkaankin näitä tehdä.

Cookie Pops
Paketti (350g) Dominokeksejä
100g maustamatonta tuorejuustoa
Suklaata
Värisokereita/nonparelleja

- Poista keksien sisältä täyte ja laita sivuun.
- Jauha keksit murusiksi esimerkiksi sauvasekoittimella tai tehosekoittimessa. 
- Sekoita keksien täyte ja tuorejuusto keskenään ja lisää keksimurskaan.
- Vaivaa taikina tasaiseksi, tarvittaessa voit lisätä vähän tuorejuustoa että saat mutoiltavan taikinan.
- Muotoile taikina pieniksi palleroiksi ja nosta ne jähmettymään jääkaappiin.
- Sulata suklaata (käytin vajaan levyn valkoista ja tummaa Pandan suklaata) ja kuorruta pallerot suklaalla. Nosta leivinpaperin päälle jähmettymään ja koristele haluamallasi tavalla.

Huomioita
- Cookie Popsit voi nauttia heti kun suklaa on kovettunut, mutta 1-3 päivän odottelu jääkaapissa vain parantaa makua.
- Erilaisia makuja saat Popseihin käyttämällä erilaisia Dominoita tai vaikka maustettua tuorejuustoa.
- Ohjeen mukaisesti poistin Dominoiden täytteet ennen murskaamista, mutta voi hyvin olla että onnistuisi muutenkin. Olen ainakin joskus tehnyt juustokakun pohjaa kokonaisista Dominoista ja ihan hyvin murskaantuivat...Eipähän sitten tarvitsisi yrittää saada täytteitä sekoamaan tuorejuustoon tasaisesti (joka oli näiden popsien melkeinpä hankalin vaihe).

2 kommenttia:

  1. Ihania! Näitä olen kuolannut viime aikoina, sillä tuntuu että törmään näihin ohjeisiin lehdissä ja uudemmissa keittokirjoissakin koko ajan. Lastenkutsuille olisi kiva kokeilla tikullistakin versiota, mutta saa nähdä kuinka hyvin tikku pysyy massassa kiinni vai pitääkö tilkitä vaikka suklaasulalla. Kivoja näinkin palleroina! :)

    VastaaPoista
  2. No ohjeessakin oli, että tikku suklaaseen ja sitten palleroon joka vielä laitetaan hetkeksi jääkaappiin jähmettymään. Ja vasta sitten päällystetään suklaalla. Pitää ehkä joskus kokeilla miten tikut paikallaan pysyvät. Ja mihin ne saa viritettyä "kuivumaan"...

    VastaaPoista