perjantai 18. marraskuuta 2011

Joulukalenteri

Pitkäikäinen (toivottavasti) joulukalenteri tehtynä kummilapselle. Lapsi on nyt 2v, joten toivottavasti vielä useampana vuonna kummitustäti pääsee täyttämään "luukut" kivoilla jutuilla. Idea lähti minivillasukkien kutomisesta, joita nähtyään eräs ystävä totesi että niistähän saisi hyvän joulukalenterin. No, minähän sitten lähdin neulomaan enemmänkin sukkia. Lopputuloksena 24 erikokoista villasukkaa, lankana Novitan 7-veljestä punatulkku ja tumma harmaa. Pienin sukka on tehty 16 silmukalla ja suurin taisi olla 32 silmukkaa ja muut sitten siitä välistä. Tein sukkiin vielä ripustuslenkit kiertämällä lankaa nyöriksi ja kiinnittämällä nyörit sukkien varsiin.
Joulusukat


Valmis joulukalenteri

Kalenterin runko rakennettiin yhdessä alan asiantuntijan kanssa, mutta pääsin itse tekemään ainakin osan lähes kaikista työvaiheista. Runkona siis koivuvanerista rakennettu noin 50cm korkea pyramidi, joka petsattiin punaiseksi ja lakattiin. Pyramidikuusen latvaan teimme vielä latvatähden, joka on koottu kahdesta melkein samanlaisesta palasta jotka on sitten sovitettu yhteen. Puutöitä oli pitkästä aikaa tosi kiva tehdä ja onnistuin työvaiheissa suhteellisen hyvin. Vaikka ilman apua ei runkoa kyllä olisi syntynyt... Lopuksi vielä porasin kuuseen pienet reiät ripustuskoukkuja varten ja ruuvasin koukut paikalleen. Jokaiseen koukkuun pujotettiin vielä numeroituihin muovikiekko. Luukuista löytyy kaikenlaista pientä kivaa. Toivottavasti innostaa lasta vaikka heräämään aamuisin kun saa aina avata kalenterin luukun :)

Latvatähti

10 kommenttia:

  1. Nyt kyllä ylitit itsesi, Johanna! :0

    VastaaPoista
  2. On se kyl hiano. Ihan aikuisten oikeesti.

    VastaaPoista
  3. Minähän ihan hämmennyn moisista kehuista ;) Mutta on tämä kyllä hienoin tekemäni joulukalenteri, sen myönnän.

    VastaaPoista
  4. Oih, ihana. Nyt on ehkä pakko varastaa idea omille lapsille, tää on niin huippu. Tosin itse haluan sukat rokkumaan tuohon keittiön poikki kulkevaan naruun, jossa nyt roikkuu kuopuksen ristiäiskortit :)

    VastaaPoista
  5. Idea vapaasti vaan käyttöön (kunhan sitten otat kuvan ja laitat blogiisi, että minäkin näen)! Ajattelin ensin tuota naru-ideaa itsekin, mutta sitten päädyin tällaiseen pöytämalliin :)

    VastaaPoista
  6. Tuo kalenteri käy joulukuusestakin :-)

    VastaaPoista
  7. Tosi hieno, ihana joulusukkakokoelma! :)

    VastaaPoista
  8. Tää on livenä/käytössä vielä kuviakin ihanampi. Upea joulukoriste ja jännittävä yllätysten aarreaitta yhdessä :)

    VastaaPoista
  9. Toivottavasti yllätykset on mieleisiä :)

    VastaaPoista